miércoles, 20 de mayo de 2009

"Arpegis retrobats"



Els "Premis Ficcions" fa tres anys que se celebren i en aquesta tercera edició han augmentat el nombre de participants: més de 2.268! 50 finalistes. Més de 500 històries finalitzades. Poblacions de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord. Avui, dimarts 19 de maig, s'han donat els "Premis Ficcions 2009" als millors relats a l'Espai Jove de Gràcia.
No vull fer una notícia periodística, ni vull parlar de les autoritats que hi han assistit, ni dels aburrits parlaments que han fet, perquè això es mereixeria una entrada a part.

Com he dit, no pretenc explicar de què va el concurs, ni l'entrega de premis, sinó felicitar a la Berta i a la Wai Ling, dues noies de 14 i 15 anys de Torroella de Montgrí. Dels 2.268 participants d'aquesta edició, el seu relat ha quedat entre els 10 millors! Cal dir que no havia llegit la història fins fa menys d'una hora, quan he tornat de l'entrega intrigadíssima per llegir la feina feta per les dues noies. I ara, que ja l'he llegit, em trec el barret i només les puc felicitar.

"Arpegis retrobats" parla d'un noi, en Mark, que troba una antiga ampolla de vi amb les inicials "C.J" gravades, les mateixes que hi troba a unes velles partitures. A partir d'aquí, la història d'un noi aficionat a la música i la relació de les troballes amb el passat i amb un conegut músic fa que no puguis parar de llegir fins al final.
Encara em dura la pell de gallina, i no només perquè han aconseguit estar entre les 10 primeres, ni perquè és una història genial -que ho és-, sinó també perquè la Berta és la meva cosina, i tot plegat m'ha fet emocionar. Gràcies, petita.

L'altre dia vaig parlar de Peter Pan i deia que el millor homenatge a aquest personatge seria no deixar mai de llegir ni perdre la imaginació. Aquests premis demostren, doncs, que això és possible.

1 comentario:

  1. encara que no guanyessim res va ser genial, merci per venir!
    vas ser el millor premi!

    muaaks!

    ResponderEliminar