martes, 28 de abril de 2009

...i acció!


25 kilates. Amb actors com Aida Folch, Francesc Garrido, Manuel Morón, Joan Massotkleiner o Héctor Colomé. Em trobo a la preestrena de la pel•lícula del director i guionista Patxi Amezcua, als cinemes Verdi de Barcelona. La sala està plena. Hi he anat amb tres amigues gràcies a la invitació que ens ha ofert un dels actors. Primer, unes paraules de l’actriu i l’actor protagonistes –Aida Folch i Francesc Garrido; per cert, molt modestos quan se’ls felicita per la bona feina realitzada. Després, llums apagades i... acció.
Si mirem la sinopsis de la pel•lícula a la seva pàgina web www.25kilates.es diu: “25 kilates és una proposta de thriller radical i modern, propi del cinema independent, rodat com un viatge trepidant per una Barcelona desconeguda”, i explica: “la casualitat uneix a l’Abel i la Kay. L’atracció és immediata. Un cop a mitges els acabarà per unir. L’assumpte és perillós, però el benefici pot ser enorme”.
La pel•lícula ha guanyat diferents premis com: el “premi de la Joventut” i el “premi especial de jurat” al IX Festival Òpera Prima de Tudela; el premi al “millor director” i “millor pel•lícula” als Cinevanguardia; el de “millor pel•lícula”, “millor actor” i “millor actriu” al Festival de Màlaga; i al “millor llargmetratge” a la 22 Setmana del Cine a Medina del Campo.
Pot semblar que estic fent molta propaganda de la pel•lícula, i és veritat. La recomano. Demostra com aquí també es poden fer bons thrillers i com es pot fer aguantar l’intriga fins a l’últim minut, fins a tancar tots els fils que semblaven no tenir solució.
M’agradaria que l’anéssiu a veure i després em poguéssiu dir què us ha semblat. La meva opinió pot ser que no encaixi amb la vostra, encara que en aquest cas, no dubto que us agradarà.


Tráiler:


No hay comentarios:

Publicar un comentario